GITSCHOTELHOF (I)COLLECTIEF NOORD

WHILE THE NEIGHBOURHOOD’S EXISTING HOUSING TYPOLOGIES ARE A COMBINATION OF HOUSES AND HIGH-RISE APARTMENT BLOCKS, THE NEW CARE CLUSTER REFLECTS THE SCALE OF THE HOUSES.

THE NEW BLOCK HIDES A BIG PUBLIC SPACE ON THE INSIDE. IN THIS AREA, THE RESIDENTIAL CARE CENTRE AND SERVICE CENTRE BOTH FUNCTION ON A PUBLIC SCALE. ALL OF THE ADDRESSES ARE LOCATED IN THE PUBLIC GARDEN INSIDE OF THE BLOCK, HENCE TURNING THE BLOCK INSIDE OUT AND SHOWING ITS BACK ON THE OUTSIDE. INSIDE, THE ACTUAL FRONT ENCLOSES THE CAFETERIA, NESTED WITHIN THE PUBLIC GARDEN LIKE A PAVILION.

THE BUILDING ATTEMPTS TO TRANSLATE HOMELINESS ON BOTH THE SCALE OF THE CITY AND THE ROOM IN ORDER TO INTEGRATE ITSELF INTO A RESIDENTIAL AREA, AS A RESIDENTIAL BUILDING. HOPEFULLY, IN TIME, THE BUILDING WILL ALSO MANAGE TO INTEGRATE HER INHABITANTS INTO THE RESIDENTIAL NEIGHBOURHOOD.